Recepten

Boerenkool smoothie

Boerenkool smoothie, uhhh. Is dat lekker dan?


Tijdens een weekend workshop Raw en Vegan food begonnen we met het maken van een boerenkoolsmoothie. Tja, ik had zo mijn bedenkingen. Maar jee, het was lekker zeg!
Op maandag haalde ik alle ingrediënten in huis en begon ik, hoewel ik toch al jaren erg verknocht was aan mijn bakje yoghurt met noten, zaden en fruit, iedere ochtend met deze smoothie. Na een week voelde ik me er zo goed bij, ik kon echt voelen dat mijn lijf dit fijn vond! Inmiddels eet ik deze smoothie eigenlijk iedere ochtend. En vind het nog steeds heerlijk.
Wat gaat er in?

Voor 1 portie, in een blender:
1 banaan
1 appel (of ander fruit, in de zomer is een nectarine of perzik ook heel lekker)
1 stengel bleekselderij
4 handjes gesneden boerenkool (of 4 diepvriesblokjes)
Half glaasje appelsap
Scheutje limoensap, liefst vers natuurlijk, maar uit een flesje is soms wel zo handig. Dit maakt dat de smoothie een lekkere frisse smaak krijgt.
Verder heb ik een mengsel van chlorella, spirulina, maca, rauwe cacao, lijnzaad, hennepzaad en lecitine in een pot en voeg daarvan 5 grote, volle theelepels toe.

Dit alles even blenderen. Wil je het geheel nog een beetje opleuken, dan doe je er bijvoorbeeld wat bosbessen, moerbeien en stuifmeelkorreltjes boven op.
Eet smakelijk!

Je kunt voor de variatie de boerenkool natuurlijk ook vervangen door spinazie.

Boerenkool smoothie